Opći uvjeti poslovanja online trgovine

Opći uvjeti online trgovine sastavljeni su sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, preporukama Komore za trgovinu i industriju i međunarodnim kodeksima za e-poslovanje. Savjetujemo vam da pažljivo pročitate Uvjete poslovanja u nastavku prije korištenja internetske stranice trgovine. Upotrijebite web stranicu da biste izrazili svoje suglasnosti sa gore navedenim uvjetima. Ako se ne slažete sa uvjetima, nemojte upotrebljavati internetsku trgovinu.

 

Po dovršetku kupnje ili propisno ispunjenog obrasca za naručivanje robe svaki posjetitelj online trgovine postaje korisnik ili kupac.

Opći uvjeti odnose se na rad internetske trgovine, prava korisnika i poslovni odnos između pružatelja usluga i kupca.

 

Pristupačnost informacija (sažetak zakona)

Ponuditelj se obvezuje uvijek dostaviti kupcu sljedeće podatke:

  a) identitet tvrtke (ime i sjedište, matični broj)

  b) kontakt adrese koje omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon)

  c) bitne karakteristike dobara ili usluga (uključujući usluge poslije prodaje i jamstva)

  d) dostupnost proizvoda (bilo koji proizvod ili usluga na web stranici bi trebala biti dostupna u razumnom roku)

  e) uvjeti isporuke proizvoda ili izvršenje usluge (način, mjesto i rok isporuke)

  f) sve cijene moraju biti jasno i jednoznačno utvrđene i moraju biti prikazane ili su već sadržane u poreznim i transportnim troškovima

  g) način plaćanja i isporuke

  h) rok valjanosti ponude

  (i) rok u kojem se još uvijek može povući iz ugovora i uvjeti za povlačenje; podaci o tome koliko iznose troškovi kupca u primjeru vraćanja robe

  j) mora se razjasniti postupak žalbe, uključujući sve kontaktne podatke službe za korisnike

 

Ponuda predmeta

Zbog prirode online poslovanja, ponuda online trgovine ažurira se i mijenja često i brzo. Cijene su prikazane kao redovne cijene i cijene. Redovne cijene obično su preporučene prodajne cijene proizvođača ili uvoznika ili cijene koje je odredio sam dobavljač.

 

Načini plaćanja

Online trgovina nudi sljedeće načine plaćanja:

- s gotovinom nakon preuzimanja

- prijenosom na račun (nakon ponude / pro forma računa)

 

Ponuđač izdaje fakturu na trajnom mediju, s svim troškovima i obavijesti kupca, o načinu odstupanja od kupnje i mogućem povratu proizvoda.

 

Ugovor o kupnji (narudžba) pohranjuje se elektronički na poslužiteljev server. Jedna kopija ovog ugovora poslat će se klijentu putem e-pošte nakon uspješne narudžbe.

 

Cijene

Sve cijene u online trgovini navedene su u HRK i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijene vrijede u trenutku narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost.

U slučaju da se cijena stavke promijeni tijekom obrade narudžbe, prodavač će o tome obavijestiti kupca.

Ponuditelj će se truditi pružiti kupcu nižu cijenu ili odgovarajuće rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo.

 

Postupak kupnje

1.     Naručivanje i slanje narudžbe

Poslije narudžbe kupac prima obavijest putem e-maila ili telefona kako je narudžba prihvaćena i redu čekanja. U ovoj fazi kupac ima mogućnost otkazati narudžbu putem e-maila ili telefona u roku od jednog sata. Ugovor ili narudžbu možete sklopiti putem telefona, elektroničke pošte ili interneta putem internetske trgovine. Možete poslati ispravke ili dopune narudžbe putem e-maila ili telefona.

 

2. Potvrđena narudžba

Nakon dva sata primanja narudžbe u red čekanja, ali ne dulje od 72 sata ponuditelj će pregledati narudžbu, provjeriti dostupnost i potvrditi nalog ili ga odbiti sa nekim razlogom. Ponuđač zadržava pravo pozvati kupca, ako je potrebno na njegov kontaktni telefonski broj. Nakon potvrde narudžbe ponuditelj obavještava kupca e-poštom o predviđenom vremenu isporuke. U toj fazi je neopozivo zaključen ugovor o kupnji naručenih artikala između kupca i ponuditelja.

 

3. Roba otpremljena

U obećanom roku ponuditelj mora zapakirati i otpremiti robu.

 

Pravo na odustajanje od kupnje, povrat robe

Kupac ima pravo vratiti kupljenu robu u roku od trideset (30) dana bez naknade. Međutim, kupac je dužan snositi troškove nastale pri vraćanju predmeta kupnje. O namjeri da se proizvod vrati, kupac mora obavijestiti prodavača u pisanom obliku  u roku od 15 dana od dana primitka robe na kontakt e-mail i  vratiti robu u roku sljedećih 15 dana. Proizvodi moraju biti neiskorišteni, neoštećeni iu originalnoj ambalaži. Mora se priložiti kopija fakture i sva dokumentacija koja pripada proizvodu. Ponuditelj vraća cijelu otkupnu robu u roku od 15 dana od primitka vraćene robe. Ponuđač nije dužan prihvatiti narudžbenice ili pošiljke koje ne odgovaraju Općim uvjetima operatera.

 

Jamstvo

Proizvodi imaju jamstvo, ako je to navedeno na jamstvenoj kartici. Jamstvo vrijedi  u primjeru  poštovanja uputstva o upotrebi i priložene originalne fakture. Jamstvena razdoblja navedena su na jamstvu ili na fakturi. Informacije o jamstvu također se nalaze na stranici kraj informacija o proizvodu. Ako nema podataka o jamstvu, proizvod nema nikakvih jamstava ili informacije nisu poznate u ovom trenutku. U tom slučaju, kupac može kontaktirati prodavača usluga koji će pružiti ažurne informacije.

 

Isporuka

Ponuditelj mora isporučiti robu ili usluge u obećano vrijeme.

 

Sigurnost i pravo na privatnost

Pažljivo zaštitimo vaše podatke od gubitka, zloupotrebe, neovlaštenog pristupa ili otkrivanja, izmjene ili uništenja. Podaci se pohranjuju na poslužiteljevom serveru sa zaštićenim i ograničenim pristupom. Online trgovina brine se o sigurnosti vaših osobnih podataka i poštuje vaše izbore za njihovu namjeravanu upotrebu. U svakom slučaju, informacije o korisniku neće biti predane trećoj strani. Odabir članstva na našoj mailing listi nalazi se na mrežnom obrascu narudžbe za naručivanje robe u mrežnoj košarici i na početnoj stranici online trgovine.

 

Komunikacija

Sa korisnikom, davatelj usluga može kontaktirati preko sredstava za komunikaciju na daljinu samo ako to korisnik dozvoljava.

Oglašavanje preko elektroničkih poruka mora sadržavati sljedeće komponente:

  - jasno i nedvosmisleno  moraju biti označene kao reklamne poruke

  - pošiljatelj mora biti jasno vidljiv

  - kao takve moraju biti označene različite kampanje, promocije i druge marketinške tehnike. Uvjeti sudjelovanja u njima također moraju biti jasno definirani.

  - želja korisnika da ne prima poruke oglašavanja mora biti poštovana

 

Odstupanje od dogovora

Prodavač nastoji osigurati ažurirane i točne podatke objavljene na svojim stranicama. Može se dogoditi unatoč tome da se značajke proizvoda, njihova dostupnost i cijena mogu se promijeniti tako brzo da davatelj usluga ne uspije ispraviti informacije na web stranicama. U tom će slučaju ponuditelj obavijestiti kupca o promjenama i dopustiti mu da poništi nalog ili zamijeni naručen proizvod. Sve fotografije proizvoda simboličke su i ne predstavljaju pravi izgled i značajke proizvoda.

 

Pritužbe i sporovi

  - Prodavač poštuje važeće zakone o zaštiti potrošača.

  - Prodavač je dužan uspostaviti učinkovit sustav za rješavanje pritužbi i odrediti osobu koja u slučaju problema mora kontaktirati kupca telefonom ili e-poštom. Postupak žalbe dostupan je na web stranici, jednostavan za uporabu i povjerljiv.

  - Ponuditelj mora potvrditi u roku od 5 radnih dana da je primio pritužbu, obavijestiti kupca, koliko će postupak trajati i obavijestiti ga o napretku postupka.

  - Prodavač je svjestan bitnih značajki spora,  što se tiče rješavanja spora na sudu da je njegovo rješavanje nesrazmjerno ekonomskoj vrijednosti proizvoda i troškova nastalih u rješavanju spora. Stoga prodavač nastoji učiniti sve kako bi riješio svaki spor zajedničkim dogovorom.

 

Pravna obavijest

Online trgovina i svi podaci, slike proizvoda i grafika prikazani na web stranici zaštićeni su Zakonom o zaštiti autorskih prava i ne mogu se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pisanog dopuštenja. Imaju zaštitne znakove i logoteke priznatih tvrtki.

 

U slučajevima kada je pošiljka isporučena Hrvatskom Poštom i kupovnu platite poštaru kod isporuke  će vam Hrvatska Pošta naplatiti troškove plaćanja putem obrasca UPN.

 

Podaci o upravitelju nalaze se na linku " Početna stranica".

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih
X