Swipe to the right

Što je trofazni agregat?

1 years ago

Što znači kada imate „jednofazni“ ili „trofazni“ agregat? Znanost iza električnih struja može biti pomalo zbunjujuća, ali mislimo da je važno da znate točno kako vaš agregat radi i zašto bi s vremenom moglo biti učinkovitije investirati u trofazni agregat.

Trofazna snaga

Što znači "trofazni"? Snagu za vaš stroj stvara struja. Kada radite s tradicionalnijim jednofaznim generatorom, radite samo s jednim "valom" snage. Trofazna struja je sustav od triju izmjeničnih struja koje su međusobno fazno pomaknute. Fazni pomak između napona pojedinih faza u simetričnom trofaznom sustavu iznosi 120° (2π/3 radijana).

Sustav se slikovito predstavlja pomoću tri vektora koji rotiraju. Vektorski zbroj napona sve tri faze jednak je nuli, a to znači i da je kod simetrično opterećenog sustava i zbroj struja u povratnom vodiču jednak nuli, pa se on može i izostaviti. Također se iz vektorskog prikaza može izračunati da je razlika napona između bilo koje dvije faze 1.7 puta veća od napona jedne faze.

Trofazni sustav je najčešće korišteni višefazni sustav i na njemu se danas temeljiglobalni elektroenergetski sustav.

Što je trofazni agregat?

Što trofazni agregat može učiniti za vas? Trofazni agregati idealni su za industrijske, poljoprivredne, komercijalne i profesionalne primjene koje zahtijevaju intenzivno, konstantno napajanje. Iako ćete morati uložiti više novca nego kada kupujete jednofazni agregat, trofazni agregati će vam pomoći da dovršite najteže zadatke s učinkovitom, konstantnom i sigurnom snagom.

E-disti ima širok izbor trofaznih agregata koji odgovaraju svim vašim potrebama sada i u budućnosti. Evo nekoliko naših najbolje ocijenjenih modela:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih
X